Cum să te „vinzi” ca dj începător


Este bine cunoscut faptul că sexul/erotismul vinde, cel puțin pentru o anumită parte din populație. În meseria de dj e destul de greu să profiți de acest avantaj.

Bine, asta dacă nu arăți ca persoana de mai sus. Lăsând gluma la o parte, componenta cea mai importantă, cel puțin pentru un dj începător, este alta. O vom explica în rândurile de mai jos.

Am plecat la drum călăzuiți de Nedelcu Constantin, înscriindu-ne la cursurile lui. După absolvire am început să frecventăm cluburile intrând în contact cu dj-ii de atunci. Așa am primit unul dintre cele mai esențiale sfaturi din partea lui Ciprian Constantin (aka Dj Gepetto): programul este cel mai important.

Mulți dintre dj-ii „tineri” fac greșeala de a pune pe primul loc stilul de muzică pe care îl ascultă. Este esențial ca fiecare dintre voi să înțeleagă că nu contează ceea ce asculți acasă, nu contează ce se difuzează la radio, cel mai important e să distrezi oamenii pe care îi ai în fața ta, descoperindu-le genul/stilurile pe care ei reacționează cel mai bine.

Dacă vrei să progresezi și să fii apreciat de ceilalți din domeniu trebuie să stăpânești foarte bine tehnica mixatului. Nu poți evolua și nu o vei face dacă „tropăiești” piesele. Singura modalitate de îmbunătățire este prin practică continuă. Important e să combini toată această tehnică cu un program bine pus la punct care să determine oamenii să te felicite. Crede-mă, e un sentiment extraordinar și merită tot efortul.

Trebuie însă să îți dezvolți și un stil propriu, pe care lumea să îl recunoască oriunde ai merge. Poți face asta în mixurile tale postate pe soundcloud sau în club la afterparty. Este important ca atunci când numele tău apare pe afiș oamenii să te recunoască din punct de vedere al „show-ului” pe care îl oferi, dar și al amprentei personale prezentă în set-uri. Pe partea petrecerilor care nu vizează muzica mainstream poți să-ți pui în scenă stilul propriu.

Am mixat la tot felul de evenimente pentru toate categoriile de vârstă, de la cluburi/pub-uri la aniversări, majorate, petreceri tematice, you name it. Fiind la început trebuie să profiți de orice oportunitate pentru a căpăta experiență.

Așadar, încearcă mereu să citești publicul prezent și să creezi un program potrivit lor. Cine știe, poate ascultă genul tău preferat.

Sursă photo: livejournal.com

Anunțuri

2 gânduri despre ”Cum să te „vinzi” ca dj începător

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s